sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Whats life like under the great ocean?

Life under the water
Olisi unelma jos ihminen voisi hengittaa veden alla, olisi unelma jos voisi viettaa kokonaisen paivan meren alla tutkiskellen koralleja ja erinnakoisia kaloja koska ne ovat aivan uskomattoman upeita taalla. Vesi on kristallin kirkasta, kalat mita omituisemman ja kiehtovimmman nakoisia, kilpikonnat ja villit delffiinit jotka uivat mielellaan ihmisten kanssa.




Lahdimme ajamaan kohti saaren lansi puolta viime keskiviikkona toivoen etta paasisimme nakemaan villeja delffiineja ja mahdollisesti uimaan niiden kanssa ja meidan onneksemme paasimme.
Auton parkkeerattua bongattiin muutama delffiini vahan matkan paasta joten nappasimme akkia surffilaudat ja suuntasimme niita kohti snorklaus kamoja raahaten. Huomatessaan meidat he lahtivat karkuun aluksi mutta heti kun pysahdyttiin he kaantyivat ympari ja uivat meita kohti uteliaana tutkien mita me olemme. Delffiineja oli noin 3 kappaletta joista yksi oli erittain nuorehko nakoinen. 3 metrin paassa he pysahtyivat ja ihmettelivat mutta hetken pohdiskelun jalkeen ja lahtivat uimaan pois jolloin meki sitten lahdettiin uimaan takaisin kohti rantaa. Vaikka kohtaaminen ei kestanytkaan kauaan oli se kuitenkin uskomaton, hetken olin kuitenkin jollain tasolla kateellinen ja onnellinen siita kuinka heita ei sido mikaan yhteen paikkaan ja siita kuinka voivat tehda mita haluavat ja uida minne haluavat. He olivat vapaita. 




Tiistaina ollaan suuntaamassa Haleiwaan elikka saaren pohjoispuolelle snorklaamaan haiden kanssa. Hailewassa voi pienen perheyrityksen myota vuokrata veneen ja ''hai ekspertin'' jonka kanssa sitten suunnataan merelle jossa paastaan uimaan haiden kanssa. Paastaan vuokraamaan sukellus kamat sielta ja kamerat joten pitaisi tulla mageita kuvia haha. Kyseiselta alueelta loytyy galapagos haita, tiikerihaita, vasarahaita, makohaita, delffiineja, kilpikonnia yms. Uiminen haiden kanssa on AINA ollut mun unelma ja To Do- listalla joten odotan innolla sita. vaarallistahan se on koska ikina ei tieda mutta se on riski jonka otan. Yritys veloittaa 150$ 2 tunnin uinnista haiden kanssa joka ei ole mielestani kovinkaan paljoa koska hintaan kuuluu siis vene, snorklaus kamat, hai asiantuntija joka siis ui meidan kanssa ja seuraa haiden ele kielta ja varoittaa jos taytyy tulla pois vedesta. Haita voi koskea mutta jos jotain tapahtuu sinulle niin yritys ei ota mitaan vastuuta siita. 










 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti