torstai 27. elokuuta 2015

What is it like to live in paradise ?

Living In Paradise


Monelle sana Hawaii tuo varmaan mieleen erilaisia mielikuvia ja ajatuksia kuten valkoisia hiekkorantoja, palmuja, aaltoja ja aurinkoa mutta todellisuudessa se on paljon enemman. Suurinosa turisteista jotka tanne tulevat lomalle paatyvat kiertelemaan ja kaymaan vain turistipaikoissa jonka vuoksi eivat ollenkaan paase nakemaan aitoa havaijin henkea mika on harmillista koska se on nakemisen ja kokemisen arvoista. Hawaiilla kunnioitetaan perinteita ja koitetaan pitaa niita ylla, varsinkin Hawaiin kielta jota opetetaan mm. kouluissa. Syntyperaiset hawaiilaiset ovat erittain ylpeita maastaan, kulttuuristaan ja kielestaan.

Hawaiilla asuminen ei ole mistaan halvimmasta paasta, meinaa se on yksi kalleimmista osavaltioista. Sen takia mulla onkin ikava suomea koska siella esimerkiksi vuokra ja ruoka ovat niin paljon halvempia kuin taalla. Mutta mielestani asuminen taalla on kylla jokaisen pennin arvoinen ! Todella luksusta on aamulla herata upeaan auringon nousuun ja meren kohinaan, tietaen etta voi vain nappaa surffilaudan mukaan ja suuntaa merelle ilman etta tarvii tarista kylmasta. Ihmiset ovat erittain ystavallisia ja aina hyvantuulisia, missaan en ole tormannyt nain ihaniin ja ystavallisiin ihmisiin kuin taalla..

Hawaiin luonto on henkea salpaava, en voi edes sanoin kuvailla kuinka upea se on.. Sanotaan nain etta se taytyy itse kokea jotta ymmartaa mita tarkoitan. Taalla voi patikoida, retkeilla ja telttailla huoletta silla taalla ei ole lainkaan kaarmeita (ei edes lemmikki kaarmeita koska ne ovat laittomia), hengenvaarallisia hyonteisia ja hamahakkeja, isoja elaimia kuten karhuja, susia yms. Hai hyokkaykset ovat erittain harvinaisia Oahun saarella joten huoletta voi myos surffata tai uida. Kualoa Ranchilla paasee ihastelemaan mm. Jurassic parkin ja Godzillan kuvauspaikkoja. 

Olen ollut taalla nyt vajaa 2-3 viikkoa ja taytyy sanoa etta tata oli kylla todella ikava! Heh ja varsinkin naita shoppailu mahdollisuuksia oli ikava, teki kylla todella hyvaa paasta taas Victorias Secretin ja Forever21 liikeeseen shoppailemaan haha :)

 Hiking Manoa Falls

Hiking Diamond Head

Waikiki Beach

Pahoittelut viela huonosta laadusta, Gopron linssi oli todella huurteinen sateen takia.

Vapaaehtoistyota teen Humaine Sociatylla eli sielta voi adotoida koiria jotka omistaja on hylannyt tai muuten vain pitovaikeuksien takia annettu pois. 

Tama pitbullmix kaunotar onneksi kerkesi olla tarhassa vain muutaman tunnin kunnes loysi oman kodin.

Juuri ollaan Aussi tyttosen kanssa ajamassa Manoa Fallssille patikoimaan ja retkeilemaan.

Meidan parvekkeelta on upea naky tohon kanaalille ja golf paikalle.


Saaren pohjoispuolelle oltiin juuri ajelemassa.


6 kommenttia:

  1. Oot niin kaunis! Ihania kuvia kaiken kaikkiaan!!

    http://ganbattedesuka.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oii ihanasti sanottu kiitos :) kiva kun linkkasit blogi osoitteesi, taytyy kayda tsekkaamassa :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Hihi jep, taalla on ihan mielettoman kaunista :)

      Poista
  3. Oon luultavasti tulossa sinne pariksi kuukaudeksi ensi vuonna, tata blogia on niin kiva seurata :)

    infinnish.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiii kiva kuulla ! ihan lomalle vai ? Tosi kiva kuulla etta tykkaat seurata blogiani :)

      Poista